پنجشنبه ۱۳۹۳/۱۱/۰۹

به همت سازمان ميادين شهرداري صورت گرفت؛

زيباسازي محل کار روزنامه فروشان قزوين

قزوين- شهرداري قزوين در اقدامي پسنديده عرضه کنندگان محصولات فرهنگي را فراموش نکرده و با نصب کيوسک هاي جديد روزنامه فروشي گامي در مسير رفاه اين گروه پرتلاش و زحمتکش و زيباسازي شهر برداشته است.

 

به گزارش خبرنگار مهر، دکه هاي مطبوعاتي بي شک از جمله مکان هايي است که شهروندان در طول روز شايد بارها از کنار آنها رد مي شوند، برخي اوقات با سرک کشيدن به تيتر روزنامه ها آن را مي خرند و برخي اوقات نيز بي تفاوت از کنار آنها مي گذرند اما اين دکه داران و کيوسک داران مطبوعاتي شهر هستند که هر روز صبح زود به دفتر روزنامه ها و هفته نامه ها مي روند تا توليدات فرهنگي شهر را در فضايي کوچک در ابعاد دو در دو متر در اختيار شهروندان قرار دهند.
دکه داري شغلي است که رابطه مستقيمي با مردم دارد و رسالتش آگاه سازي شهروندان با فروش محصولات فرهنگي است اما برخي ازمعضلات و مشکلات صاحبان دکه هاي شهر دغدغه اين فعالان عرصه خبر و رسانه است که فضاي کوچک دکه ها بدون داشتن تسهيلات رفاهي از جمله آنهاست.
 
اخيرا شهرداري قزوين در اقدامي پسنديده نسبت به تهيه کيوسک جديد روزنامه فروشي و جمع آوري دکه هاي کوچک و نامناسب قديمي اقدام کرده و با دادن تسهيلات بانکي و ايجاد شرايط اقساطي زمينه برخورداري روزنامه فروشان از اين کيوسک هاي جديد را که شرايط بهتري نسبت به گذشته دارد فراهم کرده است.
??کيوسک قديمي تعويض مي شود
حسين عمويي مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار و سامانه مشاغل شهرداري قزوين در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: کيوسک داران مطبوعاتي به عنوان پيشاني عرضه محصولات فرهنگي تلقي مي شوند که در زنجيره اطلاع رساني نقش موثري دارند و به عنوان افرادي پرتلاش و زحمتکش در اين عرصه بايد براي حل مشکلات آنها اقدام شود.
عمويي افزود: يکي از مشکلات دکه داران قزوين کهنه بودن کيوسک هاي قديمي و کوچک بودن آنها بود که با پيگيري و شناسايي يک شرکت فعال دراين حوزه زمينه عقدقرارداد براي ساخت و نصب اين فضاهاي فرهنگي فراهم شد و رضايت دکه داران تامين شده است.
وي يادآورشد: اين کيوسک ها از جنس کامپوزيت و در ابعاد دو در سه متر است که يک متر از دکه هاي قديمي بزرگتر است و زيبايي بيشتري دارد و با داشتن کرکره ريموت دار، از امنيت مناسبي برخوردار شده است.
 
عمويي گفت: در دکه هاي جديد فضاي نصب سيستم هاي سرمايشي و گرمايشي و تبليغات هم فراهم شده و کف آن آبرو دارد تا شستشوي آن راحت باشد و در مقايسه با دکه هاي قبلي بسيار شکيل و مناسب است.  
مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار و سامانه مشاغل شهرداري قزوين تصريح کرد: سيستم کرکره ريموت دار کيوسک هاي جديد مطبوعاتي مانند صنوف مختلف از زيبايي و امنيت مطلوبي برخوردار است که اميدواريم شرايط شغلي راخت تر و مطلوب تري براي صاحبان آن فراهم کند.
هزينه ?? ميليون ريالي کيوسک هاي جديد قسطي دريافت مي شود
اين مسئول بيان کرد: هزينه ساخت و نصب اين کيوسک ها ? ميليون و ??? هزار تومان است که دو ميليون و ??? هزار تومان آن به صورت نقدي و مابقي در هفت قسط يک ميليون توماني از دکه داران دريافت مي شود.
عمويي يادآورشد: ابتدا قرار بود ?? درصد هزينه ها به صورت نقدي دريافت شود اما با در نظر گرفتن شرايط مالي کيوسک داران اين مبلغ به حدود ?? درصد کاهش يافت.
وي اضافه کرد: شهرداري در زمينه دريافت هزينه ها هيچ نقشي ندارد و فقط بستر اجراي کار را فراهم کرده و از  شرکت سازنده و صاحبان دکه ها تضمين لازم را براي عمل به  تعهدات خود گرفته تا هم مشکلي پس از نصب براي دکه داران ايجاد نشود و هم هزينه ها بموقع پرداخت شود.
عمويي تصريح کرد: کرکره هاي کيوسک ها يک سال و ساير خدمات بيش از يک سال ضمانت دارد تا خدمات ارائه شده مطلوب باشد اما از صاحبان کيوسک ها انتظار داريم با پرداخت بموقع اقساط خود زمينه تکميل اين طرح با تعويض ساير دکه هاي قديمي را فراهم کنند.
??کيوسک روزنامه فروشي در قزوين تعويض مي شود
وي اضافه کرد:در سطح شهر قزوين ?? کيوسک روزنامه فروشي داريم که تاکنون ?? کيوسک تعويض شده و دکه هاي جديد نصب شده که اميدواريم با هماهنگي و همکاري صاحبان آنها ?? کيوسک باقيملاندهد در يک سال آينده تعويض شود.
عمويي در پاسخ به اين سوال خبرنگار مهر که آيا برنامه اي براي افزايش کيوسک هاي روزنامه فروشي در سطح شهر پيش بيني شده است اظهارداشت: هر چند در برخي مناطق مانند ملاصدرا، پونک، مينودر و کوثر نيازمند استقرار کيوسک هاي جديد هستيم و برخي مکانهاي قبلي بايد تغيير کند اما در آينده نزديک هيچ برنامه اي براي افزايش کيوسک هاي جديد نداريم.   
دکه داران از تعويض کيوسک ها راضي هستند  
فريدون صديقي که هشت سال است دکه دار است به خبرنگار مهر گفت: دکه داري شغل سختي است اما چون کار فرهنگي محسوب مي شود و ما هم از ابتدا وارد اين کار شديم با علاقه ادامه مي دهيم.
 
وي افزود: پدر همسر من هم آقاي عابدي ?? سال در اين شغل بوده و با همه سختي با عشق و علاقه در خدمت نشر فرهنگ تلاش کرده است.
صديقي بيان کرد: دکه هاي روزنامه فروشي بسيار کوچک است و هيچگونه خدمات رفاهي مانند آب، گاز و سيستم سرمايش و گرمايشي ندارد که در تابستان بسيار گرم و در زمستان بسيار سرد و غيرقابل تحمل است.
وي يادآورشد: خوشبختانه اقدام شهرداري قزوين براي تهيه دکه هاي جد بسيار ارزنده است و جاي تقدير دارد و هم ظاهر بهتري دارد و هم بزرگتر است و فضاي بسيتري براي فروشندگان ايجاد مي کند.
اين روزنامه فروش بيان کرد: نمي دانيم از نظر امنيتي هم اين دکه هاي جديد مناسب هست يا نه اما به هرحال از اينکه کساني به فکر اين حرفه بوده اند و نوسازي دکه ها را اجرايي کرده اند سپاسگزاريم
دکه هاي قزوين
 
انشعاب آب در دکه ها ضروري است
اين فعال فرهنگي در ادامه گفت: جابجايي روزنامه ها ضرورت توجه به بهداشت فردي و عمومي را دوچندان مي کند اما به دليل محدوديت در دکه ها از داشتن شير آب هم محروميم و نمي توانيم بهداشت را به خوبي رعايت کنيم زيرا لازم است هميشه دست خود را آب بکشيم و از خاک و گردو غبار پاک کنيم و کالاي فرهنگي تميز را به مشتري عرضه کنيم که اين کار ممکن نيست.
وي بيان کرد: اگر از سوي شرکت آب هماهنگي لازم براي دادن انشعابي کوچک فراهم شود بسياري از مسائل بهداشتي برطرف مي شود.
صديقي در خصوص وضعيت فروش روزنامه نيز گفت: مشتري خوب است اما به دليل بالا بودن تيراژ برگشتي روزنامه ها بسيار زياد است که به نظر مي رسد بايد کنترل شود.
وي در خصوص نحوه رفتار و برخورد مردم هم تصريح کرد: برخي فقط براي مطالعه مي آيند و رعايت ديگران را نمي کنند و گاهي روزنامه و مجله را ورق مي زنند و مي خوانند در حالي که بايد حال ما و مردم را مراعات کنند اما در مجموع از برخورد عموم مردم راضي هستيم.
دکه هاي قزوين
 
تيراژ روزنامه توزيعي بر اساس مخاطب باشد
احد طاهرخاني از ديگر دکه داران باسابقه قزويني است که ?? سال در اين حرفه روزي حلال کسب مي کند و از صبح زود تا شب براي عرضه کالاي فرهنگي در دکه کوچک خود حضور دارد.
طاهرخاني به خبرنگار مهر گفت: به اين شغل بسيار علاقه دارم و به همين دليل مشکلات آن را تحمل کرده ام و زمستانهاي سرد و تابستانهاي گرم را در اين اتاقک کوچک تحمل کرده ام.
وي افزود: شرايط اقتصادي در افزايش فروش روزنامه بسيار موثر است و در حال حاضر شاهد کم شدن روزنامه خوانها هستيم و بسياري فقط تيترها را مي خوانند و مي روند و خريدار روزنامه و مجله نيستند.
طاهرخاني گفت: برگشتي روزنامه زياد است که پس مي دهيم اما بهتر است اين موضوع از طر يق نمايندگي ها و دفاتر اصضلي روزنامه ها و نشريات بازنگري و اصلاح شود تا کمتر برگشتي داشته باشيم.
 
?ميليون و ??? هزار تومان هزينه کيوسک هاي مطبوعاتي جديد
اين روزنامه فروش در مورد کيوسک هاي جديد هم اظهارد اشت: قيمت اين کيوسک هاي جديد مطبوعاتي ? ميليون و ??? هزار تومان است که دو ميليون و ??? هزار تومان آن را نقدي دريافت کرده اند و هفت ميليون در اقساط هفت ماه دريافت خواهد شد که در مجموع راضي هستيم.
تعويض کيوسک هاي قديمي روزنامه فروشي در سطح شهر قزوين که اين روزها گامهايي اساسي براي توسعه آن در حال وقوع است کار ارزشمندي است که مي تواند مبلمان شهري و منظر شهري را زيبا کرده و زمينه رضايت مندي عمومي را نيز فراهم کند که در اين ميان ضمن تقدير از حدمات سازمان ميادين و تره بار شهرداري قزوين اميدواريم صاحيان کيوسک هاي قديمي با استقبال و همراهي زمينه تغيير دکه هاي قدمي باقيمانده را فراهم کنند.
توجه به فرهنگ و فعالان اين عرصه مي تواند انگيزه تلاشگران اين عرصه بويژه صاحبان کيوسک هاي رزونامه فروشي را براي خدمت بيشتر کند و بستر مناسبي را براي کار در اين حوزه تقويت کند
دکه هاي قزوين
گزارش: محمدرضا جباري
 

 

تصاویر مرتبط