یکشنبه ۱۳۹۴/۰۹/۰۸

الموتي، معاون خدمات شهري شهرداري قزوين خبر داد؛

هزينه 19 ميليارد توماني براي رفت و روب و جمع آوري پسماند شهر قزوين

حميدرضا محمدي الموتي، معاون خدمات شهري شهرداري قزوين گفت: شهرداري قزوين در سال 94 نزديک به 11 ميليار تومان در حوزه رفت و روب و 8 ميليارد در زمينه جمع آوري و حمل و نقل زباله هزينه کرده است.

به گزارش روابط عمومي معاونت خدمات شهري شهرداري قزوين؛ الموتي افزود: طرح تفکيک از مبدا يک طرح خدماتي است که با توجه به مشارکتي بودن آن داراي ابعاد و پيامدهاي فرهنگي، اقتصادي و زيست محيطي مي‌باشد.

وي بيان کرد: تفکيک از مبدا زباله در کشور ما چندان جدي گرفته نمي شود و تفکيک زباله هم مي تواند در منازل و ادارات صورت گيرد و هم در کارگاه ها و کارخانه ها انجام شود.

الموتي گفت:اجراي طرح تفکيک زباله از مبدأ باعث مي شود که زباله بدون اينکه وارد محيط زيست شود در مبدأ تفکيک شده و زباله تر به کارخانه هاي کمپوست (کود آلي) هدايت شده و تبديل به کود آلي شود که اين نوع کود بهترين کود براي کشاورزي منطقه محسوب مي شود و زباله هاي خشک به کارخانجات بازيافتي انتقال و در پروسه اي تبديل به مواد بازيافتي شامل کاغذ، قلم، دفتر و صنايع دستي مي شود.

الموي افزود: برابر با طرح مطالعاتي سازمان مديريت پسماند 30 درصد از زباله‌ها خشک و 70 درصد تر مي‌باشد که غير قابل تفکيک است و در شهر قزوين در صد قابل توجه‌اي از زباله‌ها به نحو مطلوب تفکيک مي‌شود.

معاون خدمات شهري شهرداري قزوين يادآور شد: در قزوين روزانه 250 تن زباله توليد مي شود که 15 درصد از اين زباله ها قابليت تفکيک را دارند يعني چيزي حدود 40 تن از 250 تن زباله‌هاي توليدي را مي‌توان تفکيک کرد که اکنون 23 تن از آنها تفکيک مي‌شود.

الموتي آموزش و بالابردن سطح آگاهي مردم در ارتباط با کاهش توليد زباله را مهم دانست و افزود: سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين براي آموزش شهروندان گام‌هاي موثري برداشته است از جمله تشکيل کارگاه‌هاي آموزشي، توزيع بروشورو ... زيرا اگر شهروندان آموزش صحيح دفع زباله را ببينند هم کاهش زباله خواهيم داشت و هم تفکيک زباله به درستي انجام مي شود و در اختيار قراردادن امکانات خاص چون سطل و کيسه‌هاي بازيافت از ديگر اقدامات سازمان مديريت پسماند مي‌باشد.

وي اذعان کرد: شهرداري قزوين سياست‌هاي تشويقي خاصي براي شهرونداني که به درستي زباله‌هاي خود را تفکيک کنند در نظر گرفته است، از جمله تخفيفات 30 درصدي عوارض پسماند و نوسازي که اگر شهروندان همکاري لازم را در اين زمينه داشته باشند مي‌توان اين تخفيفات را تا 50 در صد افزايش داد.

الموتي تصريح کرد: شهرداري قزوين در سال 94 نزديک به 11 ميليار تومان در حوزه رفت و روب و 8 ميليارد در زمينه جمع آوري و حمل و نقل زباله هزينه کرده است که اگر شهروندان توليد زباله را  کم و زباله هاي تر و خشک را از مبدا تفکيک کنند اين هزينه کم خواهد شد و شهرداري مي‌تواند در جاهاي ديگر خدمات بهتري ارائه دهد.

وي در مورد زباله گردها در شهر قزوين گفت: ساماندهي زباله گردها به بخش خصوصي واگذار و شناسنامه دار شده‌اند و با يک برنامه مديريتي خاص ساماندهي مي‌شوند، زيرا حذف آن‌ها به طور کامل امکان‌پذير نيست.

اين مقام مسوول گفت: زباله گردها پس از جمع آوري و جدا سازي زباله‌ها، زباله‌هاي قابل تفکيک را بايد به مراکزي که از سوي بخش خصوصي سازمان مديريت پسماند تعيين شده است تحويل دهند.

الموتي در پايان ايجاد تعامل و همکاري ميان مردم با بخش خصوصي، شهرداري و سازمان مديريت پسماند را بسار مهم عنوان کرد و افزود: اميدواريم بتوانيم با راهکارهاي پيشرو و همکاري شهروندان توليد زباله را کاهش و  هزينه مربوطه  را در بخش هاي مختلف شهر سرمايه گذاري کنيم.

پايان پيام

 

تصاویر مرتبط